Ebba

SE VCH GUAMIKENI´S SELMA LAGERLÖF
8/9 2004 - 16/6 2014
Den gula.. Ja under den benämningen gick hon efter vårat första besök hos Rose-Marie och Sanna på Guamikenis.. Tord föll för den gula lilla valpen, tiken som jag näst intill missat eftersom gula labbar inte fanns i mitt liv just då..Svarta tiken den trodde jag på men det blev den GULA.. Tiken som fick namnet Ebba efter Bamse och Charlies mamma,,,
Ebba blev en ones in a Life time hund.. En hund som alltid gick från klarhet till klarhet bara sådär.. Vill du att jag gör så, jag då gör jag det... En ren fröjd att jobba med och alltid där för att vara till lags.. Efter friröntgen och ögonlysning så kände vi att kanske kan hon får bli vår "stammoder" i vår kommande kennel... Å så blev det.. Tanken var att para Ebba och Dino men det ville sig inte... Meriterad med en 2 i ökl jakt o 1:a pris i jaktklass på utställning och Svensk viltspårchampionat och bra resultat på MH så kändes det helt rätt.. Allt som vi kände var rätt med att avla på en hund fanns i denna godmodiga o alltid positiva tik... Valde föll på Kullaholms hanar och första parningen med SE JCH Kullaholms Riddar Kato resulterade i 9 valpar varav 7 överlevde.. Å vilken mamma hon var.. Helt gudomlig med sina små och självklart skulle vi behålla en ,, Foppa fick stanna kvar här. Året efter blev det en kull med Kullaholms Vargen o resultatet blev 6 valpar varav Grynet stannade här.. Lika duktig var hon denna gången..
Ebba hade ett stort hjärta för allt o alla och arbete var i mångt o mycket hennes grej. Otaliga är de rådjur, hjortar o älgar som vi spårat upp tillsammans och 2 ggr knep hon första priset med HP i Labrador Skaraborgs Klubbmästerskap i Viltspår.. Lycka , var namnet på att arbete med henne. Alltid lika glad för att få vara till lags ..
Tröstade när man inte mådde bra och lika glad om man själva var glad för något.. Alla som mötte henne beundrade henne för hennes tillgivna och glada sätt...
Tyvärr drabbades hon våren 2014 av cancer i tarmen. I början trodde alla att det var en elak tarmbakterie som drabbat henne men när provsvaren på biopsin över tarmen kom så var svaret cancer.. Det tuffaste beslut man som hundägare måste ta var ju just detta att låta henne somna in men det var det enda vi kunde göra får hunden som i älskat så mycket.. Tack Sanna o Rose-Marie för vår underbara Ebba 😘
SOV I RO NU ÄLSKADE EBBA o spring på den vackra ängarna i regnbågshimlen.. Vi kommer aldrig att glömma dej

SE VCH Guamikenis Selma Lagerlöf 
8/9 2004 - 16/6 2014
Ebba

SE VCH Guamikenis Selma Lagerlöf
8/9 2004 - 16/6 2014
Ebba

Dino

SE VCH LE-COP´S BERLIOZ BY DISNEY
20/4 1999 - 16/10 2011
Den bästa födelsedagspresent man kan önska sig.. Ja det var han.. på min 31 årsdag fick jag ett kort från Tord: PÅ utsidan stod: Hade du varit hund, hade du varit avlivad vid den här tiden!! Ironiskt idag men passade den dag, Å innuti: Grattis på födelsedagen önksar Tord, Bamse, Charlie o DINO!. Där fanns han nu.. Bara att "hitta" honom.. Efter mycket söknade så föll jag för annonsen hos kennel LE-Cop´s. En tisdagsfm , den 14 juni, hämtade vi hem honom.. Han som sedan blev MIN hund. I ur o skur, vått o torrt har han varit vid min sidan..
Vi har tränat, jagat och även besökt några utställningar.. Alltid lika hängiven mej.
Som den gången i Växjö, den stora internationella utställnigen där.. Tillsammans med Unni o Eva. Helgen innan hade han för första gången sedan juniortiden fått ett 1 pris o reserv i konkurrensen. Där i Växjö, där slog han till. Blev 2:a i jaktbruksklass med CK. Å sedan placerade sig som 4 bäste hane i en mycket bra o stor konkurrens.. Vacker som få.. De utställningar vi sedan besökte efter detta fick han allitd CK på.. Å slog i sista utställnigen till och blev BIR-veteran..
I spårskogen har han visat mod och trägen och hittat ett antal älgar o rådjur genom åren.. Även vildsvin!
Skulle jag ha ramlat o brutit ett ben i skogen skulle han aldrig övergett mej. Han skulle legat kvar om vi så skulle ha dött. Ingen var så trogen mej som han..Men han fick ett lång o underbart liv här med oss på Lyckorna. Snabb insjuknade han på lördagskvällen för att lämna oss på söndagsmorgonen i otrolig sorg.
TACK ÄLSKADE UNDERBARE DINO FÖR 12½ ÅR TILLSAMMANS.. ALDRIG SKA JAG SLUTA ÄLSKA DEJ MIN VÄN.. SOV I RO OCH JAGA VIDARE TILLSAMMANS MED DINA VÄNNER!!

LE-Cop´s Berlioz by Disney
1999-04-20
2011-10-16
sov i ro

LE-Cop´s Berlioz by Disney
1999-04-20
2011-10-16
sov i ro

Charlie

TRANSÅNGENS EASY RIDER " CHARLIE"
28/2 1994 - 25/5 2007

Som en stormvind kom han in i livet..Halvbror till Bamse och med lika gott temprament och lynne.. Blev husse ledstjäna och tänk så mycket kul de haft tillsammans... Gjorde vad som helst för husse när det gällde apportering. Kunde om så önskades bära en stor gås runt en stor damm o husse bara ville...
Outtröttlig när det gällde jakt.. men ack så lat när det gällde att bara "gå".. Försökte alltid komma undan på promenaden..Avancerade ända till elitklass på jaktprov med husse Tord.
En cool kille som levde upp extra då det fanns en boll i närheten.. Var efter husse en stor älskare av Ester Widhja och det var hennes då store kärlek.. Så mycket kul de hade tillsammans...
Tog alltid till sig barn och de älskade honom..
Fick somna in en vacker försommar dag tillsammans med oss.. Stort sörj och saknad av oss... Hunden med det stora hjärtat hade fått flytta tull de "sällare jaktmarknerna"
TACK ÄLSKADE CHARLIE FÖR ÖVER 13 FINA ÅR SOM DU GAV OSS...

Tillsammans med sin

Tillsammans med sin "älskade" Ester

Bamse

TRANSÅNGSENS BLACK WINNER "BAMSE"
7/2 1992  -  25/7 2004

Vackre goa Bamse som föll alla människor i smak. Glad o lycklig gick han genom hela livet trots att han bara 4½ år gammal sprakades av en älgko i frambenet och fick op. En stor benbit togs bort men han fick många fina år ändå. Han kunde vara med husse och matte på eftersök och det var han som banade vägen för vårt stora intresse för just eftersök.
Han appoterade gladeligen och kunde även här fungera bra genom hela livet.
Sa aldrig NEJ till en promenad. Ingen var så glad som han när kopplet kom fram och han förstod att det vankades en långpromenad.
3 år gammal upptäckte vi att han hade ep. men hans anfall vara av den milda varianten så han fick bara gå på en lätt dos medicin livet ut. Det hindrade honom aldrig.
Ingen hund kunde ta valpar på ett så lugnt å fint sätt som han.. Många kurser har han varit med med som "hjälpreda" genom åren för att visa valparna hur en trygg och trevlig vuxen ska bete sig.
Han gick 5 km dagen innan så tragiskt drabbades av en hjänblödning
Han fick slut sina dagar den söndagen den 25 juli 2004 då vi trodde att tårar aldrig skulle kunna ta slut.... TACK ÄLSKADE BAMSE FÖR DINA 12½ ÅR HOS OSS...😘

Livsnjutare Bamse

Livsnjutare Bamse

Kommentarer

Ester Widhhja

14.02.2011 20:36

Fina Bamse och Charlie!
det är inte konstigt att man saknar dom ibland <3

Nilla

30.12.2010 18:30

Att man alltid skall få tårar i ögonen när man läser om sådana här goa vänner, även om man aldrig har träffat dem.

matte Lotta

Ja du Nilla. de lämna så många goa spår i vår själ .....

22.01.2011 18:15

Senaste kommentaren

31.10 | 18:08

Hej
Nej vi har bara svart och gult på vår kennel

31.10 | 12:29

Hej! Ser i ett svar att ni planerar en valpkull under våren 2023.Finns det chans att det kan bli bruna? vi önskar oss en brun Tik. Vi har i dag en Labradoodle på 7 år.

31.10 | 12:04

Hej
Vi planerar som du ser för en kull våren 2023
Telefonkontakt lr ett möte

30.10 | 19:29

Hej! Jag undrar om ni planerar för någon valpkull våren 2023? Presenterar gärna vår familj mer på telefon eller mail. Mvh Annica

Dela den här sidan